Deel jouw talent met de rest van Nederland
en maak 24 uur per dag kans om ontdekt te worden.

Plus size model

Plus-size modellen

De term plus-size model wordt toegepast op personen die zich voornamelijk bezig houden met modellenwerk in plus-size kleding industrie. Het plus-size modellenwerk is niet uitsluitend en alleen maar gekoppeld aan de verkoop van plus-size kleding zoals dit voorheen was. Vandaag de dag is er ook veel vraag naar plus-size modellen voor o.a. stock fotografie, reclamefotografie, cosmetica advertenties, huishoudelijke en farmaceutische producten, zonnebrillen, schoenen en horloges. Je kunt het niet zo gek bedenken of er worden wel plus-size modellen voor ingezet. Andere termen die worden gebruikt voor plus-size modellen en plus-size mode zijn full-dracht mode, extended-maten-mode en oversized model.

De plus-size industrie

Modeontwerpers beginnen steeds meer te ontwerpen waar vraag naar is. Het is daarom voor modeontwerpers belangrijk om in hun reclame campagnes te werken met plus-size modellen. In 2006 waren Jean-Paul Gaultier en John Galliano de eerste ontwerpers die gebruik maakten van plus-size-modellen. Nu zijn de plus-size modellen niet meer weg te denken bij de Fashion Week in Milaan maar ook in het voorjaar wordt er op de London Fashion Week veel gebruik gemaakt van plus-size modellen.

De plus-size industrie

Modeontwerpers beginnen steeds meer te ontwerpen waar vraag naar is. Het is daarom voor modeontwerpers belangrijk om in hun reclame campagnes te werken met plus-size modellen. In 2006 waren Jean-Paul Gaultier en John Galliano de eerste ontwerpers die gebruik maken van plus-size-modellen. Nu zijn de plus-size modellen niet meer weg te denken bij de Fashion Week in Milaan maar ook in het voorjaar wordt er op de London Fashion Week veel gebruik gemaakt van plus-size modellen.

Plus-size model worden

De confectiemaat voor plus-size modellen ligt tussen maat 40 en 46. Laat je niet weerhouden om het te proberen om plus-size model te worden, zoals hier boven beschreven worden plus-size modellen vandaag de dag namelijk niet alleen voor de mode ingezet. De minimale lengte voor een plus-size model is toch wel ongeveer 1.73 meter. Maar het allerbelangrijkst is dat je lichaam in proportie is. Verder is een mooie, gezonde uitstraling met een goed verzorgde huid en haren altijd belangrijk voor modellenwerk, ongeacht je maat.

Wat ik je zou willen adviseren

Als je plus-size model wilt worden, kies dan eerst een bureau uit dat in plus-size modellen is gespecialiseerd. Stuur een aantal foto’s op, het liefst zonder al te veel make-up, waar je goed op staat. Het best zijn vaak de zomer vakantiefoto’s, vaak sta je daar met een “gezonde” kleur op.
Wanneer dit gespecialiseerde bureau interesse in je heeft nemen ze zeker contact met je op. Heb je na twee weken niets gehoord, bel ze dan gerust. Als alles goed gaat en ze zien wat in je dan volgt waarschijnlijk snel een eerste foto-shoot. Er zijn diverse bureaus die een speciale afdeling hebben voor alle modellen die niet 100% aan alle fashion eisen voldoen. Maar probeer het echter eerst eens bij een bureau dat gespecialiseerd is in plus-size modellen. Het bekendste plus-size modellenbureau in Nederland is International Model Agency Amsterdam.

Veel succes!