Deel jouw talent met de rest van Nederland
en maak 24 uur per dag kans om ontdekt te worden.

Doorbreken als DJ

Heb je er genoeg van om alleen maar thuis muziek te draaien en wil je nu echt doorbreken als DJ?

 

24Talents is jouw site om door te breken als DJ. Wil je geboekt worden, dan ben je hier op de juiste website van Nederland. 24Talents is een marktplaats voor talent en dus ook voor dj’s. Het beste management van Nederland kijkt en boekt direct bij 24Talents. Ook stelt 24Talents haar talenten voor aan partijen die feesten organiseren. Met slechts 1 profiel van jezelf op onze site benader jij het beste management van Nederland. 24Talents is gespecialiseerd in het profileren van allerlei talentgroepen, DJ’s vallen hier dus ook onder. 24Talents vindt dat jij het recht hebt om ontdekt te worden en jij kunt zelf de beste keuze maken met wie je wilt samenwerken.

dj-gezocht-dj-gevonden

 

 

 

DJhugecrowd

 

 

 

.

Wat kenmerkt een goede DJ?
Wie DJ wil zijn, heeft één grote passie: muziek. Niet alleen vindt een DJ het heerlijk om naar muziek te luisteren, een DJ moet ook een muziekverzamelaar zijn. Een DJ moet in het bezit zijn van uren aan muziek om zo genoeg goede platen te hebben om een avond mee te kunnen vullen.

Een muziekverzamelaar wordt automatisch een muziekkenner. Het is van groot belang dat een DJ al zijn platen kent. Waar zitten de zangstukken? Waar zitten de stukken zonder beat? Wijkt het nummer ergens af van het standaardmaatpatroon? Het is erg vervelend bij een mix ineens geconfronteerd te worden met onverwachte wijzigingen in één van de nummers.

Er zijn tegenwoordig heel veel goede DJ’s, maar wat is nou het verschil tussen een goede DJ en een goede DJ die regelmatig geboekt wordt?
Wie wil doorbreken als DJ moet zijn publiek aan kunnen voelen en het publiek kunnen entertainen. Een goede DJ ziet direct aan zijn publiek of een bepaalde muziekkeuze wordt gewaardeerd. Je kunt als DJ nog zo veel goede platen draaien; als jouw favoriete nummers niet aanslaan en er niet gedanst wordt, zal je iets anders moeten proberen. Het aanvoelen van je publiek kan de avond laten slagen of floppen! Wat voor sfeer hangt er in de zaal? Wat voor stemming heerst er onder jouw publiek? Welke nummers passen daarbij? Kijk altijd goed om je heen als je aan het draaien bent. Neem de zaal en je publiek in je op en pas daar je muziek op aan.

Ben je nog geen DJ maar spreekt het je wel enorm aan om DJ te worden?

 

Iedereen wil tegenwoordig DJ worden, maar waar leer je dat? Er is genoeg aanbod om de fijne kneepjes van het DJ-vak te leren, het is mogelijk om online dj-lessen te volgen, workshops, cursussen en natuurlijk is het ook mogelijk om privélessen te volgen.
Vele bekende Dj’s begonnen hun carrière op een DJ-School. Onder begeleiding van professionele instructeurs leer je in een cursus o.a. de basisprincipes van het beatmixen.

Op de dj-cursus wordt er kennisgemaakt met technieken, apparatuur, beatmixen en effecten toepassen en krijg je adviezen van en deel je ervaringen met bekende DJ’s. (pitchen, matchen, mixen).

djlessen

 

 

Het kiezen van de juiste apparatuur, digitaal of analoog?

De keuze van je DJ-gear hangt erg af van je persoonlijke stijl, je ambitie en je budget. Er is een breed aanbod en daardoor is het moeilijk om de juiste keuze te maken. De eerste keuze die je moet maken bij het kiezen van je DJ-gear is het onderscheid tussen digitaal en analoog. Digitaal draaien werkt simpel gezegd met een controller, laptop en een DJ-software. Analoog draaien gaat nog met een cd-speler (of zelfs vinyl) en een mixer. De lijn tussen analoog en digitaal is steeds meer aan het vervagen en je ziet steeds meer “old school” ook naar digitaal overgaan. De afweging die je moet maken is of je digitaal of analoog wilt werken. Hieronder worden de voor- en nadelen van beide set-ups beschreven:

Digitaal

Voordelen:

 • Vaak hoef je maar één apparaat aan te schaffen dat twee of vier decks bevatten en een mixer bevat. Dit worden ook “all-in-one controllers” genoemd.
 • Het draaien met een DJ-software wordt vaak gedaan door beginnende Dj’s, omdat er visueel in beeld komt wat er met je muziek gebeurt. Alle informatie zoals BPM/tempo en de trackinformtatie staan op je scherm dit maakt het uitstekend om de beginselen van het draaien te leren kennen.
 • Het is vrij gemakkelijk op te zetten, met maar 1 USB-kabel naar je laptop/computer en een audiokabel naar je speakers.

Nadelen:

 • Het feit dat digitaal draaien meer visueel is, kan ervoor zorgen dat je te visueel gaat draaien en dus niet meer op je gehoor gaat vertrouwen. Je gaat meer op de informatie op je scherm letten en gebruikt niet meer je skills om te beatmatchen.
 • Je hebt bijna altijd je laptop/computer nodig waar de DJ-software op staat. Ze werken niet standalone (waarbij je kabels in je controller doet en direct kunt draaien).
 • In de meeste clubs staan cd-spelers, dus als je daar dan opeens komt te draaien, kan het een lastige overstap zijn.

 

 

digitaal

 

 

 

 

 

analoog

 

 

 

 

 

 

 

 

Analoog

Voordelen:

 • Je kunt veel combinaties maken tussen cd-spelers en mixers, die precies bij jou voorkeuren passen.
 • Het is ‘echt’ draaien, dus op gehoor en geen sync-knop. Je leert de basis-skills van het draaien kennen en het is gemakkelijker om jezelf aan te passen aan een andere DJ-set.
 •  Je hebt geen laptop/computer nodig om te draaien.

Nadelen:

 • Het is vaak duurder in aanschaf en je moet ook minimaal drie apparaten aanschaffen (2 cd-spelers en een mixer), voordat je ermee aan de slag kunt.
 • Het neemt ook meer ruimte in beslag, cd-spelers en mixers zijn vrij groot. Je neemt het dus niet zomaar ergens mee naartoe.
 • Analoog heeft ook meer verschillende kabels nodig, dus enige kennis hiervan is wel vereist.