Deel jouw talent met de rest van Nederland
en maak 24 uur per dag kans om ontdekt te worden.

Dj Hardwell

Beoordeel dit bericht


 

In 2013 werd Nederlands dj talent Robbert van de Corput bekroond als werelds beste dj in de Top 100 DJs award. Hij was toen 23 jaar en daarmee ook de jongste dj ooit die de award heeft gewonnen. Robbert ken je misschien beter onder de artiestennaam Hardwell.

Robbert is geboren en getogen uit Breda, op 6 jarige leeftijd was hij al muzikaal bezig en speelde hij op de piano. De eerste artiesten van wie hij muziek hoorde waren James Brown en Micheal Jackson. Toen hij 10 jaar was zag hij een documentaire over de Nederlandse dance music. In de film waren bekende dj’s zoals Tiësto, Armin van Buuren en Ferry Corsten. Dat was het moment dat Robbert verliefd werd op Electronic Music.

Op 12 jarige leeftijd heeft hij voor het eerst opgetreden als dj voor ongeveer 100 mensen. Nadat optreden kwam zijn vader met het idee om zijn dj naam te veranderen. Hij deed dit door robbert’s achternaam te vertalen naar het Engels. Corput werd vertaald naar Hardwell en dat is hoe robbert aan zijn artiestennaam kwam.

hardwell
(foto: http://www.weheartit.com)

Met zijn nieuwe dj naam tekende hij op 14 jarige leeftijd een contract bij een record label. Hij mocht optreden in clubs in Nederland maar omdat hij zo jong was moesten zijn ouders altijd mee. Hij trad vaak op samen met dj Chuckie.  Vier jaar later bracht hij zijn mix cd series uit Eclectric Beats. Dat was zo een succes waardoor hij 10 verschillende edities heeft uitgebracht.

Chuckie-Hardwell_new-1060x707
(foto: http://www.worldredeye.com)

Zijn grote doorbraak was zijn hit nummer ”Show me Love vs Be bootleg” in 2009. Met een uitnodiging van dj Tiësto maakte hij toen ook zijn debuut in Ibiza. Hij lanceerde daarna zijn Hardwell On Air Radio show in 2011. De jonge dj werkte samen met dj Tiësto aan een nummer getiteld ”Zero 76”.

Tiesto-Hardwell-DJing3-1060x707
(foto: http://www.worldredeye.com)

Hardwell heeft heel wat goeie shows achter de rug hij heeft op Tommorowland gestaan, een uitverkochte show in Ziggo Dome maar ook international vaak opgetreden in plaasten als Las Vegas en Miami. En in 2014 won hij weer de Top 100 DJs award. Begin september van dit jaar is Hardwell weer te vinden in Ibiza.

hardwell

(foto: bangingbeats.com)